Veky - 4 ks
- 540 g vody
- 1 čerstvé droždí
- 10 g cukru
- 100 g oleje
- 900 g hladké mouky
- 100 g polohrubé mouky
- 20 g soli
- 540 g vody + 1 čerstvé droždí + 10 g cukru + 100 g oleje - 3 min./37°C/rychlost 2
- 900 g hladké mouky + 100 g polohrubé mouky + 20 g soli - 30 sek./37°C/rychlost 2 - Těsto /5 min.
- Necháme kynout v olejem vymazané varoma míse.
- 4 díly těsta stočíme do bochánku. Rozválíme válečkem na vál a smotáme.
- Necháme 45 minut až 1 hodinu kynout pod utěrkou.
- Potřeme slanou vodou.
- Pečeme 30 minut na 200°C.
- Dáme vychladnout na mřížku.