Toastový chléb
- 240 gramů voda
- 1 čajová lžička sušených kvasnic, (5 gramů)
- 30 gramů hnědý cukr
- 30 gramů máslo, plus něco navíc
- 500 gramů hladká mouka
- 1 čajová lžička sůl
- Do mixovací nádoby nalijte 240 gramů voda a přidejte 1 čajová lžička sušených kvasnic, (5 gramů), 30 gramů hnědý cukr + 30 gramů máslo, plus něco navíc a míchejte 1 min./37°C/rychlost 3
- Přidejte 500 gramů hladká mouka + 1 čajová lžička sůl a hněťte Těsto/3 min..
- Přendejte těsto do velké mísy, zakryjte vlhkou utěrkou a nechejte na teplém místě kynout asi 30 minut.
- Rozdělte těsto na 3 části, z každé vytvořte kouli a vložte je v řadě do vymazané formy na pečení (asi 30x12x10cm). Nechejte vykynout na teplém místě, až těsto zdvojnásobí svůj objem (asi 30 minut). Než vykyne, předehřejte troubu na 180°C.
- Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180°C.
- Než budete krájet, nechejte zcela vychladnout.