Garlic-Cheese-Bread
280 g vody
1 lžička cukru
½ kostky droždí (20 g)
500 g mouky
50 g oleje
2 lžičky soli
1 kopeček mozzarelly (125 g), okapaný, nakrájený na kousky
100 g sýra čedar nakrájeného na kousky
4 stroužky česneku
1 lžička oregana
1 svazek pažitky, v jemných ruličkách
Do mísy dejte vodu, cukr a droždí a zahřívejte 3 minuty/37 °C/R 1.
Přidejte mouku, 10 g oleje a 1½ lžičky soli, vypracujte těsto /3 minuty.
Přendejte a nechte přikryté na teplém místě 1 hodinu kynout.
Po uplynutí této doby předehřejte troubu na 230 °C a vyložte plech pečicím papírem.
Vykynuté těsto rozválejte na připravený plech a nechte přikryté kynout dalších 30 minut.
Během této doby vypláchněte mísu a pokračujte v receptu.
Přidejte mozzarellu a čedar do mísy, sekejte 5 sekund /R 7 a přeneste.
Přidejte česnek do mísy, sekejte 3 sekundy / R 6 a stlačte stěrkou.
Přidejte 40 g oleje, ½ lžičky soli a oregano a míchejte 3 min/70 °C/R 2.
Chléb potřete česnekovým olejem, posypte sýrem a pečte 20 minut (230 °C).
Česnekový sýrový chléb bez pergamenu přendejte na mřížku, nechte asi 15 minut vychladnout, posypte pažitkou, nakrájejte na kostičky a podávejte teplý nebo studený.