Domácí rychlá bageta - Iveta Gudasová
Ingredience na 2 bagety:
500 g hladké mouky
300 g vody
25 g olivového oleje
½ kostky droždí
1 lžička cukru
1+ ½ lžičky soli
Do nádoby nalijeme vodu rozdrobíme ½ kostky droždí, přidáme cukr a nastartujeme si kvásek - nastavíme 2min/37°C/ R2
Ke kvásku si přidáme mouku, olivový olej, sůl a nastavíme program těsto / 2 minuty.
Troubu nastavíme na 220°C horní i spodní ohřev.
Těsto vyndáme na prac.desku, rozdělíme na 2 díly a vytvoříme 2 bagetky.
Vložíme na plech s pečícím papírem na rovnou na plech na bagety a necháme 15 minut kynout. Nařízneme si je ostrým nožem (šikmé řezy), potřeme slanou vodou, lehce zaprášíme moukou a dáme do trouby.
Pečeme při 220°C cca 25 minut.