Vepřová šunka
650 g vepřové kýty
20 g Pragandy
192 g studené vody
- 3/4 masa nakrájíme na 1 cm kostky a 1/4 masa nasekáme v TM 8 sec. / R6
- Maso, Pragandu a studenou vodu vložíme do mixovací nádoby a zapneme 30 minut / zpětný chod / R1,5
- Směs přendáme na potravinářskou folii a vytvoříme váleček velikosti vhodné do mixovací nádoby.
- Váleček šunky zabalíme do potravinářské folie, pořádně utáhneme, zavakujeme a dáme na 48 hodin do lednice.
- Po 48 hodinách šunku z lednice vyndáme, do mixovací nádoby vložíme vlnku, položíme na ni šunku a zalijeme vodou tak, aby byla šunka zcela ponořena.
- šunku vyndáme, do ádoby přidáme 1 ČL kyseliny citronové a zapneme funkci Sous vide na 2 hodiny /80°C.
- Po nahřátí vody na 80°C si program zastavíme, šunku vložíme, nasatvíme si opět čas 2 hodiny /80°C a program znovu spustíme.
- Hotovou šunku dáme do lednice pořádně vychladnout.