Vepřová šunka


650 g vepřové kýty
20 g Pragandy
192 g studené vody
 
  • 3/4 masa nakrájíme na 1 cm kostky a 1/4 masa nasekáme v TM 8 sec. / R6
  • Maso, Pragandu a studenou vodu vložíme do mixovací nádoby a zapneme 30 minut / zpětný chod / R1,5
  • Směs přendáme na potravinářskou folii a vytvoříme váleček velikosti vhodné do mixovací nádoby.
  • Váleček šunky zabalíme do potravinářské folie, pořádně utáhneme, zavakujeme a dáme na 48 hodin do lednice.
  • Po 48 hodinách šunku z lednice vyndáme, do mixovací nádoby vložíme vlnku, položíme na ni šunku a zalijeme vodou tak, aby byla šunka zcela ponořena.
  • šunku vyndáme, do  ádoby přidáme 1 ČL kyseliny citronové a zapneme funkci Sous vide na 2 hodiny /80°C.
  • Po nahřátí vody na 80°C si program zastavíme, šunku vložíme, nasatvíme si opět čas 2 hodiny /80°C a program znovu spustíme.
  • Hotovou šunku dáme do lednice pořádně vychladnout.