Kuřecí šunka
500 g prsních řízků (3/4 řízků nakrájet na kostky, 1/4 namlít)
9 g mořské soli
2 g Pragandy (rychlosůl)
2 g cukru moučka
5 ml studené vody
9 g mořské soli
2 g Pragandy (rychlosůl)
2 g cukru moučka
5 ml studené vody
- 3/4 masa nakrájíme na 1 cm kostky a 1/4 masa nasekáme v TM 8 sec. / R6
- Maso, Pragandu, cukr a studenou vodu vložíme do mixovací nádoby a zapneme 10 minut / zpětný chod / R1
- Směs přendáme na potravinářskou folii a vytvoříme váleček velikosti vhodné do mixovací nádoby.
- Váleček šunky zabalíme do potravinářské folie, pořádně utáhneme, zavakujeme a dáme na 48 hodin do lednice.
- Po 48 hodinách šunku z lednice vyndáme, do mixovací nádoby vložíme vlnku, položíme na ni šunku a zalijeme vodou tak, aby byla šunka zcela ponořena.
- šunku vyndáme, do nádoby přidáme 1 ČL kyseliny citronové a zapneme funkci Sous vide na 1,5 hodiny /80°C.
- Po nahřátí vody na 80°C si program zastavíme, šunku vložíme, nasatvíme si opět čas 1,5 hodiny /80°C a program znovu spustíme.
- Hotovou šunku dáme do lednice pořádně vychladnout.