Debrecínka

620 g vepřové pečeně
15,5 g Pragandy (rychlosůl)
4 lžičky uzené papriky
2 lžičky bramborového škrobu
2 lžičky slunečnicového oleje
2 lžičky vody
+ uzenářská síťka
 
Maso si nasolíme Pragandou ze všech stran a natáhneme si na maso uzenářskou síťku
Maso v síťce vložíme do vakuovacího sáčku, zavakuujeme a dáme na 1 týden do lednice.
 
Po týdnu maso vyndáme z lednice.
Do mixovací nádoby vložíme vlnku, položíme na ní budoucí debrecínku a zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené.
Maso vyndáme.
 
Do nádoby přidáme 1 ČL kyseliny citronové a zapneme funkci Sous vide na 2 hodiny / 77 °C.
Po nahřátí vody na 77°C si program zastavíme, maso vložíme, nasatvíme si opět čas 2 hodiny/ 77°C a program opět spustíme.
 
V misce si vytvoříme kořenící pastu, takže smícháme uzenou papriku, bramborový škrob, slunečnicová olej, vodu a vše pečlivě promícháme.
 
Hotové maso vyndáme z vakuovacího sáčku, sundáme z něj uzenářskou síťku a maso osušíme.
Osušené maso pečlivě potřeme ze všech stran kořenící pastou, zabalíme do potravinářské folie a dáme do lednice pořádně vychladnout.
Debrecínku podáváme vychlazenou.