TAGLIATELLE S HŘÍBKY

  • 20 gramů čerstvé petrželky, pouze listy
  • 1 kus stroužku česneku
  • 50 gramů extra panenského olivového oleje
  • 100 gramů hříbků, pokrájených na plátky nebo 30 gramů sušených hub, které předem necháte 20 minut nabobtnat v teplé vodě
  • 1 a 1/4 čajové lžičky soli
  • 1200 gramů vody
  • 300 gramů těstovin, z tvrdé pšenice (např. tagliatelle)
  • čerstvě mletý černý pepř
  • strouhaný parmezán, podle chuti

 

Do mixovací nádoby vložte petržel a sekejte 3 vteřiny/rychlostí 7.

Jednu lžíci nasekané petržele dejte na talířek a odložte stranou.

Přidejte stroužek česneku a 30 gramů extra panenského olivového oleje a restujte 3 mintuy/Varoma/rychlostí 1.

Vyjměte stroužek česneku z mixovací nádoby, přidejte hříbky a 1/4 čajové lžičky soli do mixovací nádoby a vařte 12 minut/100°/zpětný chod/rychlostí vařečka.

Přendejte do misky a udržte teplé.

Do mixovací nádoby nalijte vodu, přiveďte k varu a vařte 10 minut/ 100°C/zpětný chod/rychlostí 1.

Přidejte těstoviny a 1 čajovou lžičku soli, vařte po dobu uvedenou na obalu těstovin/100°C/zpětný chod/rychlosté 1.

Nechte těstoviny okapat ve varném košíku, poté je v míse smíchejte s hříbky, 20 gramy extra panenského olivového oleje, nasekanou petrželkou a černým pepřem.

Podávejte ihned posypané strouhaným parmazánem.

Použít můžete i jiné druhy hub, například lišky, křemenáče, ryzce nebo jejich směs.