PÂTES À LA FORESTIÈRE - TĚSTOVINY V LESNICKÉM STYLU

300 g špaget (nebo jiných těstovin)

1 velká cibule (nebo 2 střední)

100 až 200 g uzené slaniny

1 plechovka nakrájených žampionů (230 g)

sůl a pepř

50 až 100 g strouhaného sýra Gruyere

1 plechovka rajčatového protlaku (140 g)

 

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě.

Do mísy vložíme nakrájenou cibuli s máslem: 4 min/varoma/funkce pomalého vaření/zpětný chod.

Přidejte slaninu: 6 min/varoma/funkce pomalého vaření/směr otáčení.

Přidejte houby (okapané), sůl, pepř: 5 min/100°C/směr pomalého vaření/zpětný chod.

Přidejte rajčatový protlak (v případě potřeby s trochou vody): 3 min/100 °C/funkce pomalého vaření/zpětný chod.

 

Přidejte těstoviny + sýr Gruyere: 30 s/funkce pomalého vaření/zpětný chod. (Pokud dáváte přednost míchání přímo v zapékací misce).

 

Podávejte ihned nebo vložte do zapékací misky (posypte strouhaným Gruyérem) a zapékejte 10 minut.