PÂTES À LA FORESTIÈRE - TĚSTOVINY V LESNICKÉM STYLU
300 g špaget (nebo jiných těstovin)
1 velká cibule (nebo 2 střední)
100 až 200 g uzené slaniny
1 plechovka nakrájených žampionů (230 g)
sůl a pepř
50 až 100 g strouhaného sýra Gruyere
1 plechovka rajčatového protlaku (140 g)
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě.
Do mísy vložíme nakrájenou cibuli s máslem: 4 min/varoma/funkce pomalého vaření/zpětný chod.
Přidejte slaninu: 6 min/varoma/funkce pomalého vaření/směr otáčení.
Přidejte houby (okapané), sůl, pepř: 5 min/100°C/směr pomalého vaření/zpětný chod.
Přidejte rajčatový protlak (v případě potřeby s trochou vody): 3 min/100 °C/funkce pomalého vaření/zpětný chod.
Přidejte těstoviny + sýr Gruyere: 30 s/funkce pomalého vaření/zpětný chod. (Pokud dáváte přednost míchání přímo v zapékací misce).
Podávejte ihned nebo vložte do zapékací misky (posypte strouhaným Gruyérem) a zapékejte 10 minut.