Ryż do sushi

500 g rýže na sushi

1300 g vody

4 lžíce rýžového octa

2 lžičky cukru

1 čajová lžička soli

 

Na víko mísy nasaďte košík, odvažte do něj rýži, důkladně ji propláchněte pod tekoucí vodou a dejte stranou.

Do mísy nalijte vodu, vložte do ní koš s propláchnutou rýží, na víko mísy místo odměrky nasaďte spodní část nástavce Varoma, vařte v páře 18-20 minut/Varoma/otáčky 4

Mezitím nalijte rýžový ocet do misky, přidejte cukr a sůl, míchejte, dokud se zcela nerozpustí, odstavte. 

Opatrně vyjměte košík stěrkou, přendejte rýži do keramické nebo skleněné mísy, do mísy s rýží přidejte rýžový ocet s cukrem a solí, jemně promíchejte stěrkou a nechte vychladnout.

Rýži na sushi použijte do receptu podle vlastního výběru.