Ryż do sushi
500 g rýže na sushi
1300 g vody
4 lžíce rýžového octa
2 lžičky cukru
1 čajová lžička soli
Na víko mísy nasaďte košík, odvažte do něj rýži, důkladně ji propláchněte pod tekoucí vodou a dejte stranou.
Do mísy nalijte vodu, vložte do ní koš s propláchnutou rýží, na víko mísy místo odměrky nasaďte spodní část nástavce Varoma, vařte v páře 18-20 minut/Varoma/otáčky 4.
Mezitím nalijte rýžový ocet do misky, přidejte cukr a sůl, míchejte, dokud se zcela nerozpustí, odstavte.
Opatrně vyjměte košík stěrkou, přendejte rýži do keramické nebo skleněné mísy, do mísy s rýží přidejte rýžový ocet s cukrem a solí, jemně promíchejte stěrkou a nechte vychladnout.
Rýži na sushi použijte do receptu podle vlastního výběru.