Řecký bílý jogurt
Pro dosažení správné struktury jogurtu je nezbytné udržovat jogurt v teple a v klidu během jeho inkubační doby: pro podporu izolace můžete umístit sklenice zabalené v dece do piknikové chladničky nebo do vychladlé a vypnuté trouby.
Čím chladnější bude teplota v místnosti, tím delší bude inkubační doba jogurtu. Ve velmi teplém prostředí bude stačit pro inkubaci
Pro kyselejší jogurt potřebujete delší inkubační dobu.
Nejlepšího výsledku dosáhnete použitím velmi čisté, pečlivě umyté mixovací nádoby, víka, nožů a odměrky.
Pokud použijete tepelně nezpracované mléko, vařte jej nejprve
Proces vaření a chlazení určený pro tepelně nezpracované mléko můžete použít i pro pasterizované mléko, pro dosažení silnější konzistence.
Uchovejte si trochu bílého jogurtu pro přípravu další várky.
Nepoužívejte nízkotučné mléko a nízkotučný jogurt.
Sušené mléko pomáhá jogurtu při usazení.
Pro sladký jogurt přidejte
Pro krémový jogurt přidejte