Džem z pomerančů

  • 4 - 5 kusů pomeranč, asi 500 gramů přírodní ovocné dužiny
  • 500 g cukr, želírovacího 1:1
 
 
 
  1. Oloupejte kůru z jednoho pomeranče na tenší proužky. Pokud nemáte BIO pomeranče, kůru důkladně očistěte kartáčkem.
  2. Do mixovací nádoby vložte 250 g ovocné dužiny bez pecek a rozsekejte  10 sek./rychlost 8
  3. Přidejte proužky kůry, zbylou část dužiny nakrájenou na kousky - 250 g ovocné dužiny bez pecek + 500 g cukr, želírovacího 1:1 a vařte po dobu 12 min./100°C/rychlost 2
  4. Zkontrolujte zdali je marmeláda tužší a ihned vložte do čistých sklenic, zašroubujte a obraťte víčkem dolů. Nechte v této poloze až do vychladnutí.