LC krémový toskánský květák

 
Na 3 velké porce:
 
400g květáku
300 g kuřecích prsou
50 g slaniny
2 stroužky česneku
50 g cibule
60 g sušených rajčat
30 g olivového oleje
15 g másla
1 kelímek smetany ke šlehání (cca 180g)
50 g vody
1 ČL zeleninové dochucovací pasty
1 krabička baby špenátu
25 g parmezánu + na posypání na talíři
 
Květák omyjte, rozdělte na větší růžičky, vložte so mixovací nádoby a rozsekejte  - 2 sekundy, R 5,5, pokud chcete jemnější, tak rychlost 6.
Odložte do misky, nebo nechejte v nádobě a vezměte si druhou.
 
Kuřecí prsa očistěte a nakrájejte na nudličky. Slaninu taky nakrájete. A zvolte recept na restování.
Orestované maso osolte, opepřete a zvolte nějaké vhodné koření, např. Italské bylinky. 
Promíchejte stěrkou a nechte chvíli pustit šťávu a odlepit výpečeky od stěn v uzavřené nádobě. 
Pak odložte stranou do mísy. Pokud není uzavřená, přikryjte i alobalem. Ale nakonec stejně radři prohřejeme.
 
Do nádoby po mase, vložte česnek, cibuli, sušená rajčata, 20 g olivového oleje a 15 g másla na sekejte 3 sekundy, R 6. 
Orestujte 4 minuty / Varoma/ zpětný chod / R 1.
 
 
Přidejte nasekaný květák - 2  minuty / Varoma/ zpětný chod / R 1.
Přidejte smetanu, vodu a dochucovací pastu - 15 minut / 100°C / zpětný chod / R 1
Přidejte omytý špenát a parmezán - promíchejte 15 sekund / 95°C / zpětný chod/ R 3
Přidejte orestované kuřecí maso a slaninu a prohřejte 3 minuty / 95°C / zpětný chod / R 1
 
Na talíři ještě posypat parmezánem