VEGETARIÁNSKÉ CHILLI CON CARNE (granulát)
1 balení sójového granulátu
Sladká chilli omáčka Ekoprodukt
1 konzerva fazolí (můžete si vybrat jaké máte rádi)
3 střední cibule
½ pórku
1 konzerva loupaných rajčat
5 stroužků česneku
4 hřebíčky
4 PL mleté papriky sladké
V hrnci na oleji osmahneme dozlatova najemno nakrájenou cibuli.
Přidáme mletou papriku, ale pozor, mícháme jen chviličku, aby zavoněla, ale nezhořkla.
Poté přidáme fazole i s nálevem, hřebíček a uvedeme k varu.
Pokud se připaluje, podlijeme trochou vody.
Následně přidáváme rajčata z plechovky, pórek nakrájený na kolečka, plátky česneku a chilli omáčku.
Všechno pořádně promícháme a zasypeme suchým sójovým granulátem.
Sójový granulát si bude brát dost vody, tak se nebojte podlévat, ale pozor ať nevaříte polévku!
Podle chuti směs s granulátem osolíme, osladíme a přidáme oregano.
Povaříme spolu asi 10 minut a máme hotovo.
TIP: Nejlepší přílohou je čerstvý voňavý chléb.