VEGETARIÁNSKÉ CHILLI CON CARNE (granulát)

  1 balení sójového granulátu

  Sladká chilli omáčka Ekoprodukt

  1 konzerva fazolí (můžete si vybrat jaké máte rádi)

  3 střední cibule

  ½ pórku

  1 konzerva loupaných rajčat

  5 stroužků česneku

  4 hřebíčky

  4 PL mleté papriky sladké

 

  V hrnci na oleji osmahneme dozlatova najemno nakrájenou cibuli.  

  Přidáme mletou papriku, ale pozor, mícháme jen chviličku, aby zavoněla, ale nezhořkla. 

  Poté přidáme fazole i s nálevem, hřebíček a uvedeme k varu. 

  Pokud se připaluje, podlijeme trochou vody. 

  Následně přidáváme rajčata z plechovky, pórek nakrájený na kolečka, plátky česneku a chilli omáčku. 

  Všechno pořádně promícháme a zasypeme suchým sójovým granulátem

  Sójový granulát si bude brát dost vody, tak se nebojte podlévat, ale pozor ať nevaříte polévku! 

  Podle chuti směs s granulátem osolíme, osladíme a přidáme oregano. 

  Povaříme spolu asi 10 minut a máme hotovo. 

 

  TIP: Nejlepší přílohou je čerstvý voňavý chléb.