Sojové maso se žampiony

  Sojové kostky nebo nudličky - 100g,
  rajčatový protlak - ta větší konzervička,
  150g zakysané smetany,
  250g žampionů,
  cibule,
  česnek,
  bazalka

  Sojové kostky zalijeme vařícím silným bujonovým vývarem (2 1/2 dl vody s jednou kostkou bujonu). Necháme tak 15 min odležet. Bujon se vsákne do kostek,    přebytečný slijeme. Na pánvičce rozpálíme olej, přidáme kostky s nakrájenou cibulí a utřeným česnekem dle chuti. Přidáme na plátky pokrájené žampiony a  celou   konzervičku rajského protlaku. Ochutíme solí, pepřem a dle potřeby podlijeme vodou. Přikryté dusíme asi 30 minut. Poté přidáme do směsi zakysanou smetanu a   poprášíme bazalkou.
  

  Je to opravdu vynikající recept pro všechny, kterým se příprava sojového masa nedaří. Už jsem to chtěla vzdát, když jsem narazila na tento recept a je opravdu   výtečný.

   

  Jako příloha se hodí těstoviny nebo brambory.