Sojové maso se žampiony
Sojové kostky nebo nudličky - 100g,
rajčatový protlak - ta větší konzervička,
150g zakysané smetany,
250g žampionů,
cibule,
česnek,
bazalka
Sojové kostky zalijeme vařícím silným bujonovým vývarem (2 1/2 dl vody s jednou kostkou bujonu). Necháme tak 15 min odležet. Bujon se vsákne do kostek, přebytečný slijeme. Na pánvičce rozpálíme olej, přidáme kostky s nakrájenou cibulí a utřeným česnekem dle chuti. Přidáme na plátky pokrájené žampiony a celou konzervičku rajského protlaku. Ochutíme solí, pepřem a dle potřeby podlijeme vodou. Přikryté dusíme asi 30 minut. Poté přidáme do směsi zakysanou smetanu a poprášíme bazalkou.
Je to opravdu vynikající recept pro všechny, kterým se příprava sojového masa nedaří. Už jsem to chtěla vzdát, když jsem narazila na tento recept a je opravdu výtečný.
Jako příloha se hodí těstoviny nebo brambory.