Sojové maso po indicku (kostky, plátky)

  100 g sojového masa (kostky nebo plátky)

  1 lžíce koření garam masala

  olej na opečení

  sůl

  1 balení bílého jogurtu (125 g)

  2 kostky masoxu

  3 stroužky česneku

 

  Do hrnce do vody dáme dvě kostky masoxu a necháme v něm povařit sojové maso 20 minut, pak scedíme a dobře vymačkáme.
  Na lžíci oleje soju opečeme dočervena, k opečenému masu přidáme jogurt, utřený česnek, koření, lehce osolíme a na mírném ohni ještě asi 10-15 minut   

  dusíme pod pokličkou. Je-li třeba, lehounce podlijeme vodou.
  Podáváme s rýží.

  Tip k receptu: Jako jinou variantu můžeme povařené maso do jogurtu, česneku a koření naložit, nechat odležet, nejlépe přes noc a druhý den upéci v alobalu      buď v troubě nebo klidně i na grilu.