Sojové maso po čínsku

  1  balení sojové maso nudličky

  2  ČL kari

  1  ČL zázvor mletý

  1  ČL sůl

  2  PL sojová omáčka

  2  PL olivový olej

  1  PL med

  1  PL škrobová moučka

  1  PL mandle sekané

  1  ks cibule nakrájená na hrubé proužky

  2  stroužek česnek drcený

  1  dl olej na pánev

 

  Sojové maso je nejlépe přes noc namočit do studené vody. 

  Pokud zapomeneme, můžeme maso 15 min. povařit nechat schládnout a hned použít k přípravě. 

  V každém případě musíme z masa vymačkat vodu.

  Všechny uvedené ingredience smícháme v misce dohromady, mícháme vidličkou, až se rozpustí sůl, přidáme sojové maso a řádně promícháme. 

  Na pánvi s dobře rozehřátým olejem směs osmažíme do růžova. 

  Stále promícháváme, aby se směs nespojila.

 

  Podáváme s hranolkama, nebo i s chlebem.