Sojové maso na smetaně s rýží (kostky)

  1 balíček sojových kostek

  1 kostka masoxu

  sojová omáčka

  grilovací koření

  2 stroužky česneku

  smetana na vaření

  hořčice

  niva

  chili omáčka

  červené fazole ve slaném nálevu rýže sůl olej

 

  Den předem si připravíme sojové maso do marinády:
  Maso uvaříme dle návodu ve vodě, do které přidáme masox, trochu sojové omáčky, pepř..

  V misce si připravíme marinádu: 3 lžíce oleje, sojová omáčka, chilli omáčka, prolisovaný česnek, pepř, grilovací koření a asi 2 lžíce hořčice plnotučné. 

  Do této  marinády přendáme uvařené maso a promícháme. Dáme uležet do lednice.

  Druhý den si osmažíme na pánvi cibulku, poté přidáme maso a osmažíme, přidáme fazole bez nálevu a prohřejeme, poté přilejeme smetanu a vše     

  promícháme, přidáme nastrouhanou nivu a počkáme až se rozpustí.
  Podáváme s rýží a zeleninovou oblohou.

  TIP: místo fazolí žampiony