Sójové kostky na čínský způsob (kostky)

  100 g sójových kostek

  2 lžíce sezamového oleje

  5 g čerstvého zázvoru

  červená paprika

  čerstvá nať koriandru

  mladá cibulka na dozdobení

  sušené chilli, sůl, sezam.

 

  Zálivka:

  50 ml sójové omáčky

  25 ml rýžového nebo vinného octa

  1 lžíce medu

  2 lžíce kukuřičného škrobu

  prolisovaný stroužek česneku.


​​​​​​​  Sójové kostky vaříme se zeleninovým bujónem podle základního návodu na přípravu. 

  Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájený zázvor, sůl, špetku chilli a 1-2 minuty restujeme při nízké teplotě. 

  Přidáme uvařené, scezené a vyždímané sójové kostky, nakrájenou papriku a restujeme do křupava asi 3-4 minuty a promícháváme. 

  Ve sklenici si smícháme všechny ingredience na zálivku, kterou zalijeme sojové kostky a na střední teplotě restujeme asi 2-3 minuty za stálého míchání.    

  Podáváme s rýží. Sójové kostky dozdobíme nasekanou koriandrovou natí, na kolečka nakrájenou mladou cibulkou a sezamem.