Sójová gulášovka (kuličky)

  Sójové maso (holandské růžové kuličky)
  1 lžíce sójové omáčky
  1 lžička soli
  olej
  2 cibule
  sladká paprika
  4 – 5 větších brambor
  1 kostka masoxu
  3-4 stroužky česneku
  2 lžíce polohrubé mouky
  majoránka
  zelená petrželka (i sušená)

 

  Sójové maso zalijeme horkou vodou, 1 lžící sójové omáčky a dáme lžičku soli. 

  Na oleji zpěníme nakrájené cibule, zasypeme sladkou paprikou (můžeme přidat i špetku pálivé), přidáme na kostičky nakrájené brambory, promícháme, 

  přidáme sójové maso, podle potřeby přidáme ještě teplou vodu a vaříme, až jsou brambory měkké. 

  Nakonec přidáme kostku masoxu, utřený česnek a vše provaříme.
  Polévku zahustíme záklechtkou z polohrubé mouky (rozmícháme s trochou studené vody) a povaříme. 

  Nakonec přidáme majoránku a zelenou petrželku a sójová gulášovka je hotova.