SEKANÁ ZE SÓJI (granulát)
200g sójového granulátu Ekoprodukt
1 kostka uzeného tofu
1 velká cibule
7 stroužků česneku
čubrica (směs koření)
sůl
pepř
6 vajec
strouhanka
pažitka
rostlinný olej
Sójový granulát uvaříme dle základního postupu.
Cibuli nakrájíme najemno (opravdu co nejvíc najemno) a v hrnci na rozehřátém oleji osmahneme.
Jakmile cibulka začíná zlátnout, přidáme k ní najemno nakrájený česnek a osmahneme už jen lehce.
Mezitím si uzené tofu nastrouháme.
Sójový granulát, osmaženou cibulku s česnekem a nastrouhané tofu dáme spolu do mísy a pěkně promícháme.
Do směsi rozbijeme vejce, přidáme koření, nasekanou pažitku a sůl.
Přisypeme strouhanku a přichází ruční práce.
Pořádně vše prohněteme a přidáme tolik strouhanky, abychom ze směsi utvořili kouli, která se nebude rozpadat.
A přichází na řadu vaše fantazie.
Můžete vytvořit bochánky, válečky nebo vše upéct například v srnčím hřbetu.
Pečeme tedy nejlépe na plechu na pečícím papíře (nebo ve vymazané formě) na 220°C zhruba půl hodiny zakryté alobalem.
Po půl hodince alobal sundáme a koukáme, jak zlátne kůrka.
Jakmile je sekaná dostatečně zlatá, šup s ní ven z trouby.
Hlavně počkejte, až sekaná pořádně vychladne, jinak se bude rozpadat.