SEKANÁ ZE SÓJI (granulát)

  200g sójového granulátu Ekoprodukt

  1 kostka uzeného tofu

  1 velká cibule

  7 stroužků česneku

  čubrica (směs koření)

  sůl

  pepř

  6 vajec

  strouhanka

  pažitka

  rostlinný olej

 

  Sójový granulát uvaříme dle základního postupu. 

  Cibuli nakrájíme najemno (opravdu co nejvíc najemno) a v hrnci na rozehřátém oleji osmahneme. 

  Jakmile cibulka začíná zlátnout, přidáme k ní najemno nakrájený česnek a osmahneme už jen lehce. 

  Mezitím si uzené tofu nastrouháme. 

  Sójový granulát, osmaženou cibulku s česnekem a nastrouhané tofu dáme spolu do mísy a pěkně promícháme. 

  Do směsi rozbijeme vejce, přidáme koření, nasekanou pažitku a sůl. 

  Přisypeme strouhanku a přichází ruční práce. 

  Pořádně vše prohněteme a přidáme tolik strouhanky, abychom ze směsi utvořili kouli, která se nebude rozpadat. 

  A přichází na řadu vaše fantazie. 

  Můžete vytvořit bochánky, válečky nebo vše upéct například v srnčím hřbetu. 

  Pečeme tedy nejlépe na plechu na pečícím papíře (nebo ve vymazané formě) na 220°C zhruba půl hodiny zakryté alobalem. 

  Po půl hodince alobal sundáme a koukáme, jak zlátne kůrka. 

  Jakmile je sekaná dostatečně zlatá, šup s ní ven z trouby. 

  Hlavně počkejte, až sekaná pořádně vychladne, jinak se bude rozpadat.