Chutná čína ze sojového masa (plátky)

 

  1/2  ks cibule

  90  g fazolové lusky

  90  g mrkev

  3  lžíce sojová omáčka

  4  ks sojové maso

  1  hrst solamyl (bramborový škrob)

  2  lžíce koření - čína

  1  ks knorr bohatý bujon zeleninový

  1  plechovka kukuřice

  50  g hrášek

 

  Do hrnce dáme vařit jeden litr vody. 

  Až začne vřít, přidáme bujon a sojové plátky. 

  Vaříme ve vroucí vodě po dobu dvaceti minut. 

  Poté sojové maso vyndáme a vymačkáme z něho přebytečnou vodu. 

  Nyní můžeme maso pokrájet na nudličky.

  V misce smícháme solamyl s kořením a maso ve směsi obalíme. 

  Můžeme přidat sůl či pepř, záleží na vaší chuti. Poté nakrájíme cibulku a osmahneme ji na oleji. 

  Přidáme zeleninu, maso, sójovou omáčku a dvě lžíce vody. 

  Vše vaříme po dobu deseti minut.

 

  Jako přílohu můžete zvolit hranolky či rýži.