Zeleninové "rösti"
- 200 g brambor
- 200 g mrkve
- 200 g celeru
- 2 žloutky
- 2-3 lžíce solamylu
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 1/2 lžičky oregana
- Sůl
- Pepř
- Olej na smažení
Očištěnou zeleninu nastrouháme na hrubo. Pokud budou brambory moc vodnaté, vymačkáme vodu do sklenice a vrátíme zpět usazený škrob.
Do nastrouhané zeleniny přidáme žloutky a zbytek surovin. Lžíci klademe na rozehřátý olej tenké placičky a smažíme z obou stran.
Poznámka autorky receptu
Pokud se budou placičky během smažení rozpadávat, přidejte lžíci strouhanky. Samozřejmě jde udělat lehčí variantu a rösti upéct v troubě na pečícím papíru. Jen papír lehce potřeme olejem.
Dala jsem jen jeden zloutek a pridala jsem cesnek.Pekla jsem v troube.
Máme je rádi,se solamylem jsou krásně křupavé.Dělám je bez vajec