Zeleninové "rösti"

  • 200 g brambor
  • 200 g mrkve
  • 200 g celeru
  • 2 žloutky
  • 2-3 lžíce solamylu
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1/2 lžičky oregana
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej na smažení

 

Očištěnou zeleninu nastrouháme na hrubo. Pokud budou brambory moc vodnaté, vymačkáme vodu do sklenice a vrátíme zpět usazený škrob.

Do nastrouhané zeleniny přidáme žloutky a zbytek surovin. Lžíci klademe na rozehřátý olej tenké placičky a smažíme z obou stran.

 

Poznámka autorky receptu

Pokud se budou placičky během smažení rozpadávat, přidejte lžíci strouhanky. Samozřejmě jde udělat lehčí variantu a rösti upéct v troubě na pečícím papíru. Jen papír lehce potřeme olejem.

 

Dala jsem jen jeden zloutek a pridala jsem cesnek.Pekla jsem v troube.

Máme je rádi,se solamylem jsou krásně křupavé.Dělám je bez vajec