Vepřové maso ve vlastní šťávě

  • Vepřové maso nakrájené na kostky 2x2 cm (hodně tučné vybereme) (libový vepřový bůček + plecko 50:50)
  • Sůl
  • Pepř
  • Kmín drcený
  • voda

 

Osolíme, opepříme a posypeme kmínem jako, když chceme maso péct.

Dáme do čistých sklenic cca 2 cm pod okraj, do každé skleničky dáme 2 PL vody, osušíme a očistíme okraje sklenice a důkladně uzavřeme. Pečlivě zavíčkované a dotažené sklenice dáme na utěrku do hrnce, zalijeme studenou vodou až po víčka. Pečlivě zavíčkované a dotažené sklenice zavařujeme  při teplotě 100°C dvě hodiny. Poté sklenice vyjmeme a necháme zchladnout. Za 24 hodin proces zopakujeme, tentokrát necháme sklenice zavařovat při 100°C po dobu jedné hodiny. Nakonec sklenice vyjmeme a necháme zchladnout, NEOTÁČÍME víčkem dolů. Po vychladnutí skladujeme v chladničce.