Tuňákové karbanátky - snadné a výborné

1 konzervu tuňáka kousky

3 střední uvařené brambory (asi 200g, dělala jsem ve slupce)

1 vejce

na zahuštění směsi 3 lžíce kukuřičné strouhanky (nebo dle potřeby)

2 hrsti nasekané čerstvé petržele

Sůl na dochucení

 

Tuňáka zbavte šťávy nebo oleje a přendejte do mísy.

Přidejte uvařené brambory, vejce a vše pořádně do hladka rošťouchejte a promíchejte. 

Nějaké menší kousky brambor mohou zůstat, nemusí z toho být vyloženě kaše.

Nakonec jen přidejte petržel, dochuťte trochou soli a dohustěte kukuřičnou strouhankou.

Správnou konzistenci poznáte tak, že jdou karbanátky bez problémů tvarovat pomocí naolejovaných rukou.

Pak už jen opékejte na troše vhodného oleje z obou stran do zlatova a odložte na papírový ubrousek.

 

TIP

Směs na karbanátky můžete do požadované konzistence dohustit i jinak, než kukuřičnou strouhankou. 

Lze použít toustový chléb, případně ovesné vločky nebo jinou "suchou" směs.

 

Kolik toho bude?

Na 1 konzervu 160g tuňáka dejte 1 vejce. 

Z tohoto množství jsem měla 5 karbanátků. 

Pro 4 člennou rodinu tedy množství zdvojnásobte.