Trhací bylinkový chlebík

200 g hladké mouky světlé (měla jsem od Penam Kváskování)

100 g žitné mouky Penam Kváskování

150 ml vlažné vody

20 g čerstvého droždí

1 lžička soli

50 ml oleje

na potření:

50 g másla

3 stroužky česneku

2 lžičky bylinek- pažitka, petrželka, rozmarýn, libeček, bazalka

na posypání asi 100 g strouhaného eidamu

 

Do mouky vmícháme sůl a v hrnečku necháme vzejít kvásek z droždí, trochy mouky a části vody.

Poté ho vmícháme do mouky a přidáme olej a zbylou vodu. Vyhněteme hladké těsto a necháme ho na teplém místě vykynout. Poté vyválíme tenkou placku, kterou potřeme náplní. Rozkrájíme na čtverce asi 8×8 cm a nastojato je naskládáme do formy na biskupský chlebíček. Povrch posypeme strouhaným sýrem a pečeme na 180 stupňů asi 30 minut. Náplň: do rozpuštěného másla vmícháme bylinky a prolisovaný česnek.