Trhací bylinkový chlebík
200 g hladké mouky světlé (měla jsem od Penam Kváskování)
100 g žitné mouky Penam Kváskování
150 ml vlažné vody
20 g čerstvého droždí
1 lžička soli
50 ml oleje
na potření:
50 g másla
3 stroužky česneku
2 lžičky bylinek- pažitka, petrželka, rozmarýn, libeček, bazalka
na posypání asi 100 g strouhaného eidamu
Do mouky vmícháme sůl a v hrnečku necháme vzejít kvásek z droždí, trochy mouky a části vody.
Poté ho vmícháme do mouky a přidáme olej a zbylou vodu. Vyhněteme hladké těsto a necháme ho na teplém místě vykynout. Poté vyválíme tenkou placku, kterou potřeme náplní. Rozkrájíme na čtverce asi 8×8 cm a nastojato je naskládáme do formy na biskupský chlebíček. Povrch posypeme strouhaným sýrem a pečeme na 180 stupňů asi 30 minut. Náplň: do rozpuštěného másla vmícháme bylinky a prolisovaný česnek.