Trhací bylinkovo - česnekový chlebík

Slané majonézové těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 2 kl soli
  • 1 kostka droždí
  • 1 kl cukru
  • 250 ml vlažné vody
  • 1 malá majolka (100 ml)

 

Dále:

  • Olej
  • bylinky - tymián, rozmarýn, oregano
  • lžička sušeného česneku

 

Suroviny na těsto dáme do domácí pekárny a zapneme program TĚSTO.

V misce smícháme olej, bylinky a česnek.

Vykynuté těsto vyklopíme, vytváříme z něj malé kuličky (jak např. na dukátové buchtičky), každou namočíme v ochuceném oleji a skládáme je zpátky do formy. Pečeme do křupava.

 

Poznámka autorky receptu

Těsto se dá samozřejmě zpracovat i ručně a chlebík upéct v troubě ve formě na biskupský chlebíček nebo v jiné.

Chlebík je super přílohou ke grilovanému masu, buď si každý odtrhává jednotlivé kuličky nebo ho nakrájíme - v tom případě musíme nechat úplně vychladnout, za tepla se nám kuličky od sebe oddělují.