ŠVÝCARSKÉ SÝROVÉ FONDUE

  • 2 stroužek česneku
  • 600 g sýr gruyére, nakrájeného na kousky
  • 200 g sýr ementál, nakrájeného na kousky
  • 420 g víno, bílé, suchého
  • 20 g kukuřičný škrob
  • 20 g třešňovice
  • 2 špetky pepř černý, mletý
  • 0,5 čajové lžičky muškátni orešek
  • 0,5 čajové lžičky červená paprika, sladká

 

Do mixovací nádoby vložte stroužky česneku a sekejte 3 sek./rychlost 8.

Přidejte sýry a sekejte 10 sek./rychlost 7.

Přidejte 400 g vína a ohřívejte 8 min./90 °C/rychlost 2. Během vaření smíchejte v misce kukuřičný škrob s třešňovicí a 20 g vína a míchejte dokud se vše nespojí (nesmí zůstat žádné hrudky).

Tuto směs přidejte spolu s kořením do mixovací nádoby a vařte 3 min./100 °C/rychlost 3. Sýrové fondue přelijte do teplovzdorného hliněného hrnce nebo nádoby na fondue a postavte na vařič.