Strouhankové fofr knedlíky
- 300 g strouhanky
- 1 vejce
- 1 starší rohlík nakrájený na malé kostky
- 200-250 ml mléka
- 1 plná lžíce sušené smažené cibule
- Sůl
- špetka prášku do pečiva
- zelená petržel (čerstvá je lepší)
- 50 g rozpuštěného másla
Všechny přísady smícháme a necháme 10 min. odležet.
Těsto by mělo hustší, mléka dejte méně a podle potřeby dolévejte. Tvoříme kuličky asi jako pingpongový míček a dáme je do vroucí osolené vody.
Když vyplavou, vaříme 6-8 minut. Vyzkoušíme na jednom, jestli jsou hotové.
Po vytažení je dobré je trochu promastit sádlem.
Poznámka autorky receptu
Jsou dobré k zelí, guláši, špenátu.
Rohlíky, když mi zbudou, nakrájím a usuším. V dóze vydrží a mám je vždy po ruce.
Když mám čas, cibulku osmažím na trošce oleje místo sušené. To už pak nedávám máslo.