Strouhankové fofr knedlíky

  • 300 g strouhanky
  • 1 vejce
  • 1 starší rohlík nakrájený na malé kostky
  • 200-250 ml mléka
  • 1 plná lžíce sušené smažené cibule
  • Sůl
  • špetka prášku do pečiva
  • zelená petržel (čerstvá je lepší)
  • 50 g rozpuštěného másla

 

Všechny přísady smícháme a necháme 10 min. odležet.

Těsto by mělo hustší, mléka dejte méně a podle potřeby dolévejte. Tvoříme kuličky asi jako pingpongový míček a dáme je do vroucí osolené vody.

Když vyplavou, vaříme 6-8 minut. Vyzkoušíme na jednom, jestli jsou hotové.

Po vytažení je dobré je trochu promastit sádlem.

 

Poznámka autorky receptu

Jsou dobré k zelí, guláši, špenátu.

Rohlíky, když mi zbudou, nakrájím a usuším. V dóze vydrží a mám je vždy po ruce.

Když mám čas, cibulku osmažím na trošce oleje místo sušené. To už pak nedávám máslo.