Sójové boloňské špagety

1 balení špaget

150 g sójového granulátu

2 větší mrkve

1/2 menší bulvy celeru

1 cibule

4 stroužky česneku

4 čerstvá rajčata

plechovka krájených rajčat

1 malý protlak

bazalka

oregano

sůl

pepř

1 l zeleninového vývaru

olej

 

Sójový granulát a špagety uvaříme podle návodu na obalu.

Mezitím si oloupeme cibuli, nakrájíme ji na drobno a osmažíme na oleji.

Po chvilce přidáme i na plátky nakrájený česnek.

Mrkev a celer oškrábeme, nastrouháme na jemno a přidáme spolu s na kostičky nakrájenými čerstvými rajčaty k cibuli a česneku.

Chvilku opražíme, podlijeme částí vývaru a necháme dusit.

Vývar vždy necháme vypařit a až poté přilijeme další.

Takto dusíme asi hodinu.

Potom přidáme sóju, rajčata z konzervy a protlak, osolíme, opepříme a dochutíme bylinkami.

Necháme minutku ,,probublat'' a můžeme podávat.