Sójové boloňské špagety
1 balení špaget
150 g sójového granulátu
2 větší mrkve
1/2 menší bulvy celeru
1 cibule
4 stroužky česneku
4 čerstvá rajčata
plechovka krájených rajčat
1 malý protlak
bazalka
oregano
sůl
pepř
1 l zeleninového vývaru
olej
Sójový granulát a špagety uvaříme podle návodu na obalu.
Mezitím si oloupeme cibuli, nakrájíme ji na drobno a osmažíme na oleji.
Po chvilce přidáme i na plátky nakrájený česnek.
Mrkev a celer oškrábeme, nastrouháme na jemno a přidáme spolu s na kostičky nakrájenými čerstvými rajčaty k cibuli a česneku.
Chvilku opražíme, podlijeme částí vývaru a necháme dusit.
Vývar vždy necháme vypařit a až poté přilijeme další.
Takto dusíme asi hodinu.
Potom přidáme sóju, rajčata z konzervy a protlak, osolíme, opepříme a dochutíme bylinkami.
Necháme minutku ,,probublat'' a můžeme podávat.