Sladkokyselé kuře

Na kuře:

  • 3-4 kuřecí prsa
  • Sůl
  • Pepř podle chuti
  • 1 hrnek kukuřičného škrobu
  • 2 vejce rozšlehaná
  • 1/4 hrnku oleje na smažení

 

Na omáčku:

  • 3/4 hrnku cukru
  • 4 PL kečupu
  • 1/2 hrnku octa
  • 1 PL sójové omáčky
  • 1 KL granulovaného česneku

 

Kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Dochutíme solí a pepřem. Kuře obalíme v kukuřičném škrobu a poté ve vejci. Osmažíme rychle na oleji do zlatohněda (kuře nebude uvařené). Naskládáme v jedné vrstvě do pekáčku.

Smícháme všechny suroviny na omáčku a zalijeme omáčkou kuře.

Pečeme po dobu jedné hodiny při 160°C. Každých 15 minut kuře promícháme.

Pokud budeme chtít udělat omáčku navíc, smícháme další dávku surovin a přivedeme ji k varu na sporáku, pak ji vaříme na nižším stupni asi 6-8 minut dokud nezhoustne.