Rychlé nočky z kefíru

Porce: cca 2

  • 1 hrnek kefíru
  • 1 hrnek polohrubé mouky (i více)
  • sušený medvědí česnek
  • špetka kurkumy
  • špetka kurkumy
  • sůl
  • slanina
  • cibule
  • zelená cibulka

 

Nejdříve dáme vařit osolenou vodu, vše je hodně rychlé. Smícháme kefír s moukou, kurkumou, solí a česnekem. Mouku, je-li třeba, trošku přidáme, těsto by mělo být hladké polotuhé.

Přes haluškovač vytřeme nočky do vařící vody a krátce po vyplavání je scedíme. Pokud je budeme podávat s opečenou slaninou s cibulí, tak to hned promícháme. Pokud je budeme podávat jako přílohové, trochu je promastíme olejem, aby se neslepily.

 

Poznámka autorky receptu

Nočky jsou výborné jako příloha k masu, nebo se zelím, brynzou nebo slaninou.

 

postup dělám obráceně. Nejprve těsto a pak je teprve vařím. Je dobré nechat mouku v tekutině trochu nabobtnat. Jak u těchto noků nebo třeba u palačinek, také krupičku na kaši předem namáčím, to samé i mouku na zahuštění, vše mám vyzkoušené a osvědčilo se. Do vody na vaření dávám lžíci sádla nebo oleje, jsou rovnou promaštěné