Rozlítaný španělský ptáček z kuřecího masa
500-700 g kuřecích prsou
5 nožiček párků
3 uvařená vejce
5 kyselých okurek
1 větší cibule
Sůl
Pepř
Olej
1 gelový kuřecí bujón
2 polévkové lžíce plnotučné hořčice
světlá jíška
Na hrubo nastrouháme okurky, nakrájíme párky na tenká kolečka, nakrájíme cibulku najemno.
V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme cibulku.
Mezitím nakrájíme maso na kostičky.
Když je cibulka zesklovatělá, přidáme půlku nastrouhané okurky, nakrájené párky a smažíme, dokud není párek opečený.
Přidáme kuřecí maso, lehce podlijeme vodou a dusíme.
Když je maso zatáhlé, přidáme koření (sůl, pepř, bujón a hořčici), promícháme a podlijeme vodou.
Jakmile je maso měkké, přidáme nakrájená vajíčka a zbytek nastrouhané okurky.
Chvíli vaříme a pak lehce zahustíme jíškou.
Opravdu snadné a chutné jídlo. Hodí se nejlépe k rýži. My používáme jasmínovou.