Rozlítaný španělský ptáček z kuřecího masa

500-700 g kuřecích prsou

5 nožiček párků

3 uvařená vejce

5 kyselých okurek

1 větší cibule

Sůl

Pepř

Olej

1 gelový kuřecí bujón

2 polévkové lžíce plnotučné hořčice

světlá jíška

 

Na hrubo nastrouháme okurky, nakrájíme párky na tenká kolečka, nakrájíme cibulku najemno.

V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme cibulku.

Mezitím nakrájíme maso na kostičky.

Když je cibulka zesklovatělá, přidáme půlku nastrouhané okurky, nakrájené párky a smažíme, dokud není párek opečený.

Přidáme kuřecí maso, lehce podlijeme vodou a dusíme.

Když je maso zatáhlé, přidáme koření (sůl, pepř, bujón a hořčici), promícháme a podlijeme vodou.

Jakmile je maso měkké, přidáme nakrájená vajíčka a zbytek nastrouhané okurky.

Chvíli vaříme a pak lehce zahustíme jíškou.

Opravdu snadné a chutné jídlo. Hodí se nejlépe k rýži. My používáme jasmínovou.