Pomazánka z NIVY

1 malá cibulka menší než pingpongový míček

niva 100-120 g (kupuji takové ty výseče)

1 šlehačka na šlehání (jestli má 30 nebo 33 procent je jedno) obsahově je 200 g

 

Cibulku nakrájet hodně na jemno, já sekám v tzv. drťáku,dám do mísy, na to nastrouhám nahrubo nebo rozsekám v drťáku nivu, zaliji šlehačkou, vezmu šlehač a metlami vyšlehám do pěny, už nesolím ani nepepřím, rovnou mažu na jednohubky nebo veku, jednohubky zdobím hroznovým vínem nebo půlkou vlašského ořechu, pomazánka je spíše taková nadýchaná pěna, no někdy nezdobím, mažu jen na rohlík, je tak dobrá, že jí hned sníme, až budu dělat příště dodám foto( pokud jí ubráním na focení), P.S. Druhý den je ještě lepší, pokud zbyde

 

* šlehačka 33 procent tučnosti, nastrouhám nivu a přidám cibulku a šlehačem, vyšlehám při velkých otáčkách