Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter

  • 2 zralé camemberty
  • 1 hustá kysaná smetana
  • 50 g měkkého másla
  • 1 cibule
  • svazek pažitky
  • mletý pepř
  • 2 lžičky papriky sladké nebo pálivé
  • 1 lžička drceného kmínu
  • Sůl

 

Máslo vyšleháme se zakysanou smetanou, přidáme vidličkou rozmačkaný camembert, jemně nakrájenou cibuli a pažitku, okořeníme kmínem, paprikou, pepřem a osolíme. Vše důkladně promícháme.Podáváme posypané paprikou a pažitkou. Doporučuji nechat rozležet do druhého dne v lednici.
Poznámka
V Bavorsku se tento pokrm podává při pivních slavnostech. Jako přílohu k tomu můžeme dostat čerstvé preclíky a samozřejmě vychlazené pivo. Pro větší pikantnost můžeme jeden camembert nahradit romadurem.