Poličanka

  • salám Poličan vcelku /asi 20 dkg/ ,ale může být i vysočina-včera vyzkoušeno a chutnala mi víc než z poličanu)
  • 1 pomazánkové máslo
  • 1 malá cibulka
  • 1 velký tavený sýr
  • sůl,pepř
  • asi 2 lžíce majonézy nebo tatarky

 

salám nahrubo nastrouháme/já namlela/,přidáme najemno nasekanou cibulku a vmícháme celé pomaz.máslo,majonézu a sýr,osolíme,opepříme,výborná na čerstvé pečivo

 

TIP: dělala z Vysočiny. Jelikož nemáme rádi cibuli v pomazánkách, tak jsem dala pokrájenou sterilovanou okurku. A vůbec jsem nesolila a bylo to slané až dost.

Doporučuji ještě do ní nakrájet na jemno čerstvou červenou papriku....dodá pomazánce ještě větší šmrnc.

stojí za vyzkoušení jí namazat na kolečka rohlíků nebo na kolečka bagetek a dát na chvíli zapéct, aby pečivo bylo křupavé - nemá to chybu