Penne se sýrovou omáčkou, cottage a špenátem
Oblíbené bezvaječné těstoviny (penne, fusilli)
Listový špenát (čerstvý nebo mražený, opravdu listy,množství dle chuti)
Na sýrovou omáčku - smetanu a tvrdý sýr výraznější chuti, může být více druhů
Na dochucení omáčky - stačí trocha soli (ne pro malé děti), případně česnek, muškátový oříšek, čerstvou petrželku
Uvařte si těstoviny "na skus". Budete je promíchávat se špenátem a omáčkou, tak aby se nerozpadly.
Nejvděčnější z tohoto pohledu jsou trubky :)
Špenátové listy krátce poduste nebo jen spařte.
Sýrovou omáčku vyrobíte jednoduše tak, že rozpustíte ve smetaně sýr a dochutíte podle toho, pro koho jídlo děláte.
Pro dospělé se výborně hodí pepř i česnek.
Můžete přidat i na jemno nasekanou petrželku.
Těstoviny nemusí v omáčce plavat, stačí, že jsou jen lehce obalené.
Teplé těstoviny důkladně promíchejte se sýrovou omáčkou a špenátem.
Úplně nakonec vmíchejte hrudkovitý sýr cottage.
Jídlo tím získá nejen bílkoviny, ale i zajímavou chuť i vzhled :)
Zkoušela jsem jak s česnekem, tak bez, obě varianty prošly :-)