Penne se sýrovou omáčkou, cottage a špenátem

Oblíbené bezvaječné těstoviny (penne, fusilli)

Listový špenát (čerstvý nebo mražený, opravdu listy,množství dle chuti)

Na sýrovou omáčku - smetanu a tvrdý sýr výraznější chuti, může být více druhů

Cottage sýr

Na dochucení omáčky - stačí trocha soli (ne pro malé děti), případně česnek, muškátový oříšek, čerstvou petrželku

 

Uvařte si těstoviny "na skus". Budete je promíchávat se špenátem a omáčkou, tak aby se nerozpadly. 

Nejvděčnější z tohoto pohledu jsou trubky :)

Špenátové listy krátce poduste nebo jen spařte.

Sýrovou omáčku vyrobíte jednoduše tak, že rozpustíte ve smetaně sýr a dochutíte podle toho, pro koho jídlo děláte. 

Pro dospělé se výborně hodí pepř i česnek. 

Můžete přidat i na jemno nasekanou petrželku. 

Těstoviny nemusí v omáčce plavat, stačí, že jsou jen lehce obalené.

Teplé těstoviny důkladně promíchejte se sýrovou omáčkou a špenátem.

Úplně nakonec vmíchejte hrudkovitý sýr cottage. 

Jídlo tím získá nejen bílkoviny, ale i zajímavou chuť i vzhled :)

Zkoušela jsem jak s česnekem, tak bez, obě varianty prošly :-)