Penne ala Balkán - do 15 minut na talíři

¾ balení těstovin penne (trubky)

1 velký pórek

1 balení balkánského sýra (cca 200g)

15 – 20 dkg libové anglické slaniny (kdo by chtěl dietnější, může použít šunku)

Trochu oleje

 

Penne uvařte dle návodu, aby byly tzv. na skus. 

Deci vody, ve které se těstoviny vařily, si nechte stranou.

Mezitím si omyjte pórek a nakrájejte ho na slabá kolečka nebo půlkolečka

Nakrájejte slaninu.

Na rozehřátou pánev kápněte trochu oleje a na něm orestujte pórek spolu se slaninou (šunkou) cca 4 minuty.

Pak můžete směs krátce podusit pod pokličkou, aby pórek hezky změkl, zkrátka, aby při kousání nebyl nepříjemný :)

Odstavte z plotny a přidejte těstoviny a nastrouhaný balkán.

Opatrně míchejte, dokud se sýr nerozpustí.

Jako „fígl“ na závěr přilijte asi deci vody, ve které se těstoviny vařily. 

Uvidíte, že sýr se krásně rozpustí a bude mít výbornou konzistenci.

Jídlo už není nutné jakkoliv solit či dochucovat.