Obalovaný květák pečený v troubě - vynikající, nemastný, křupavý

1 květák rozebraný na růžičky (nepředvařuje se)

Kukuřičnou strouhanku

Na těstíčko 4 vejce, asi 8 lžic mouky a sůl

Olej

 

Troubu předehřejte na 200 stupňů a připravte si těstíčko na obalování růžiček květáku. 

Do mísy rozklepněte 4 vejce a přidejte libovolnou hladkou mouku (může být i bezlepková) tak, 

aby vzniklo polohusté těstíčko. 

Vychází to na asi 8 lžic mouky, ale každá mouka jinak saje, každé vejce je jinak velké. 

Těstíčko dostatečně osolte. Květák se jinak nesolí.

Květák rozeberte na růžičky a ty syrové obalujte v těstíčku poctivě tak, aby i nějaké těstíčko zateklo dovnitř růžičky.

Obalujte v kukuřičné strouhance. Zkuste fígl s pytlíkem, je to celkem praktické.

Obalený květák rozložte na plech vyložený pečicím papírem a potřeným olejem. 

Pokud chcete květák opravdu křupavý, můžete ho ještě jemně zvrchu potřít pomocí mašlovačky olejem.

Pečte na 200 stupňů dozlatova, trvá to asi 45 minut.

 

Výsledkem jsou zlatavé křupavé nemastné růžičky květáku, které jsou vynikající nejen teplé, ale i studené.