Nakládané karbanátky v láku

  • 1 větší cibule – nakrájená na kostičky
  • 0,5 kg mleté maso – vepřové, hovězí, mix – dle chuti
  • 2 PL strouhanky
  • ½ PL majoránky
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 PL plnotučné hořčice
  • 1 vejce
  • 1 menší ČL soli
  • pepř
  • olej

 

Do sklenice:

  • 10 kuliček pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 2 bobkové listy
  • Chilli papričky
  • Cibule
  • Lze přidat 3 hřebíčky

 

Nálev:

  • 750  ml vody
  • 250 ml octa (klasický 8% ocet)
  • ½ PL soli
  • ½ PL cukru

Svaříme.

Maso: vše důkladně propracujeme a vytvarujeme malé karbanátky (3-4 cm), které osmažíme na oleji dozlatova. Vyskládáme do sklenice s cibulí, můžeme přidat chilli papričku. Přidáme celý pepř, bobkový list, nové koření a zalijeme horkým nálevem. Po vychladnutí skladujeme v chladničce.