Nakládané karbanátky v láku
- 1 větší cibule – nakrájená na kostičky
- 0,5 kg mleté maso – vepřové, hovězí, mix – dle chuti
- 2 PL strouhanky
- ½ PL majoránky
- 3 stroužky prolisovaného česneku
- 1 PL plnotučné hořčice
- 1 vejce
- 1 menší ČL soli
- pepř
- olej
Do sklenice:
- 10 kuliček pepře
- 3 kuličky nového koření
- 2 bobkové listy
- Chilli papričky
- Cibule
- Lze přidat 3 hřebíčky
Nálev:
- 750 ml vody
- 250 ml octa (klasický 8% ocet)
- ½ PL soli
- ½ PL cukru
Svaříme.
Maso: vše důkladně propracujeme a vytvarujeme malé karbanátky (3-4 cm), které osmažíme na oleji dozlatova. Vyskládáme do sklenice s cibulí, můžeme přidat chilli papričku. Přidáme celý pepř, bobkový list, nové koření a zalijeme horkým nálevem. Po vychladnutí skladujeme v chladničce.