Mrkvové knedlíčky

100 g mrkve

1 PL másla

1 vejce

Strouhanka

mletý kmín

pepř

muškátový květ

sůl

nasekaná petrželka

 

Mrkev uvaříme doměkka, necháme vychladnout a rozmačkáme vidličkou. 

Asi dvě lžíce strouhanky zakapeme rozpuštěným máslem, přidáme mrkev, vejce a koření, promícháme.

Podle potřeby zahustíme strouhankou, přidáme petrželku a z hmoty tvarujeme knedlíčky, které vkládáme    

      do vroucí polévky a vaříme asi 5 minut. Knedlíčky můžeme připravit i z jiné zeleniny ( květáku, celeru atd.) 

      nebo ze směsi zeleniny.

 

asi 200 g mrkve

sůl a pepř

2 lžíce rozpuštěného másla

1 vejce

nasekaná petrželka

trošku muškátového květu

hrubá mouka podle potřeby

2 lžíce strouhanky

 

          Mrkev uvaříme a vidličkou rozmačkáme.

          Přidáme vajíčko, sůl, pepř, muškátový květ, nasekanou petrželku, máslo, 

           trochu hrubé mouky a strouhanku. Tvoříme kuličky a vkládáme do vroucí polévky, vaříme asi 5 minut.