Minimazance s tvarohovou náplní

250 g špaldové celozrnné mouky
250 g pšeničné hladké mouky
250 ml polotučného mléka
120 g másla (nebo rostl. tuku na pečení)
100 g cukru
2 žloutky
42 g droždí
20 g plátkovaných mandlí
2 g soli
vanilka a muškátový oříšek
citronová kůra
bílky na potření

Náplň:
150 g odtučněného tvarohu
20 g vanilkového cukru
1 žloutek
8 ml rumu

 

Do misky dejte 4 lžíce mouky, polovinu vlažného mléka, lžíci cukru a rozdrobené droždí. Vymíchejte na kašičku a nechte vzejít kvásek (asi 10 až 15 minut). Do mísy dejte zbylou mouku a cukr. Přidejte špetku soli, muškátový oříšek, citronovou kůru a mletou vanilku. Všechny suché ingredience promíchejte. Přidejte kvásek, žloutky, mléko a máslo. Hnětejte v robotu s hnětacím hákem asi 10 až 15 minut. Zakryjte a nechte asi 90 minut kynout. Tvarohovou náplň smíchejte v misce z tvarohu, žloutku, vanilkového cukru a rumu.Vykynuté těsto vyválejte na plát silný asi 0,5 až 1 cm. Rádýlkem nebo nožem nakrájejte na čtvercové díly o rozměrech cca 6 x 6 cm. Na každý čtverec pak dejte lžičku náplně, spojte rohy a vytvarujte do tvaru malého bochánku. Všechny sváry pevně stiskněte. Bochánky vyskládejte na plech vystlaný pečičím papírem, zakryjte a nechte dokynout asi 20 až 30 minut. Troubu si mezitím rozehřeje na 200 °C. Vykynuté bochánky pečte nejprve 5 minut při teplotě 200 °C. Poté teplotu snižte na 155 °C a dopékejte zhruba 20 minut.