Kuřecí soté v růžové omáčce - rychlá minutková příprava

600 g kuřecích prsou (Použila jsem kuřecí prsní řízky z farmy)

Sojová omáčka (Tamari nebo Shoyu)

Bramborový škrob

1 menší balení čerstvých zahradních žampionů (cca 250 g)

Olej (dala jsem olivový)

1 až 2 stroužky česneku

2 lžíce kvalitního kečupu s vysokým podílem rajčat

2 kelímky 30% smetany (dohromady je to 400 g)

Rýže k podávání (Já jsem teď zvolila kulatozrnnou lepivou)

 

Maso nakrájím na drobnější kousky. Spíše plátky nebo nudličky. 

Zakapu ho sojovou omáčkou. Použila jsem Tamari. 

Pak maso popráším bramborovým škrobem tak, aby se lehce každý kousek obalil.

Maso orestuji na oleji do zlatova. 

Stačí pár minut nebo tak, aby se propeklo. 

Když je skoro hotové, přidám plátky žampionů a krátce orestuji.

Ochutím kečupem, česnekem, promíchám a zaleju smetanou. 

Nechám jen chvíli společně lehce probublat. Na závěr doladím chuť. 

Podáváme s rýží.