Kuřecí prsa s cizrnou, olivami a rajčatovou omáčkou

4 větší kuřecí prsa

trochu hladké mouky

sůl

pepř

1/4 kg suché cizrny

olivový olej

1 šalotka

3 stroužky česneku

4 rajčata nebo 1 plechovka sterilovaných

špetka skořice

1 lžíce tymiánu

1 lžíce tymiánu

větší hrst černých oliv

 

Namočenou cizrnu uvařte doměkka.

Oloupaný česnek rozmáčkněte plochou nože a nasekejte.

V pánvi rozehřejte olej, osmahněte osolená, opepřená a moukou poprášená prsa.

Rozložte je do pekáčku (použila jsem tzv. římský hrnec), nasypte na ně scezenou uvařenou cizrnu.

Do pánve po mase přidejte ještě lžíci oleje a osmahněte v něm nakrájenou šalotku a česnek, přidejte pokrájená rajčata, osolte, okořeňte tymiánem a skořicí a nechte asi 10 minut probublávat.

Pak omáčkou zalijte maso v pekáčku.

Posypte olivami, pokud máte čerstvý tymián, rozložte pár větviček navrch a pečte při 150°C asi 30-40 minut, dokud není maso měkké.

Jako příloha se hodí rýže, křupavá ciabatta nebo v alobalu upečené brambory.