Knedlíčky z prejtu

300 g jemného prejtu

1 vejce

Strouhanka

Sůl

Pepř (je-li prejt dost ochucený, není potřeba)

 

           Vývar přivedeme k varu, přidáme očištěnou a na proužky pokrájenou kapustu, 

           jemné plátky česneku a necháme vařit. Prejt si dáme do misky, přidáme vajíčko, 

           je-li třeba sůl a pepř, důkladně promícháme a zahustíme strouhankou tak, 

           aby nám šly dobře dělat knedlíčky. Zavaříme je do polévky a mírným varem 

           necháme povařit. Na závěr polévku dochutíme, přidáme majoránku, 

           necháme ještě přejít varem, vypneme a posypeme jemně pokrájenou petrželkou. 

           Doporučuji zavařit nejdřív jen jeden knedlíček, když se nerozvaří, přidat ostatní. 

          Jestliže má tendenci se rozvařit, přidáme strouhanku. 

          Do polévky můžeme ještě přidat pokrájené maso, které nám zbylo z přípravy vývaru, pokud ho nepoužijeme jinak.