Jemná a moc dobrá tuňáková pomazánka

  • 1konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
  • 1 pomazánkové máslo čisté(stačí i 1/2)
  • 1 sýr GERVAIS neochucený nebo Lučina
  • 2 uvařená vajíčka
  • 5-10cm pórku
  • Sůl

 

Z konzervy tuňáka slejeme šťávu. Maso z tuňáka vyšleháme s pomazánkovým máslem,uvařenými žloutky a Gervais sýrem, přidáme na jemno nakrájený pórek a na jemno nasekané bílky z vajec, dochutíme solí.
Někdy dávám obměnu-jen 1/2 pomazánkového másla a bez vajec.

 

nebo:

 

  • 1 konzerva tuňáka v oleji (cca185g)
  • 1/2 cibule na jemno pokrájená
  • pomazánkové máslo bez příchuti - 3-4 polévkové lžíce
  • plnotučná hořčice - 1-2 polévkové lžíce
  • 3-4 natvrdo uvařená vajíčka -oloupaná a na hrubém struhadle nastrouhaná
  • sůl a pepř (používám mlýnek Barevný pepř)
  • Na dozdobení - dochucení na jemno pokrájená petrželová nať nebo pažitka.

 

Do mísy vyklopíme celou konzervu tuňáka i s olejem - vidličkou rozmačkáme, přidáme pokrájenou cibuli, pomazánkové máslo, hořčici, promícháme, přidáme nastrouhaná vajíčka, osolíme, opepříme a ještě jednou pořádně promícháme.Namažeme na čerstvý chléb nebo jiné pečivo, které máme rádi, posypeme na jemno pokrájenou petrželkou (natí) nebo pažitkou a podáváme.