Houskové přílohové "karbanátky"

  • 200 g starší housky
  • 150-200 ml mléka
  • 50 g strouhaného Balkánského sýra
  • 3 lžíce nasekané pažitky
  • Sůl
  • Pepř
  • strouhanka

 

Housky nakrájíme na malé kostičky a přelijeme mlékem. Když se mléko vsákne, přidáme strouhaný balkánský sýr, pažitku a vajíčko. Pokud je směs řidší, nastavíme ji strouhankou.

Pak tvoříme placičky, obalíme je ve strouhance a smažíme na oleji. Ihned podáváme.

 

Poznámka autorky receptu

Na radu Andrejky jsem "karbanátky" zařadila do nových receptů, aby se lépe hledaly :-)

Do směsi můžeme přidat i jiné druhy sýrů, uzeninu, zeleninu (pórek, papriku, cibulku, česnek...) podle chuti. Fantazii se meze nekladou .-)

Pokud máme doma starší pečivo, stačí je nakrájet a schovat do mrazáku, aby byly kdykoli k použití (využijeme je i jako krutonky, do nádivek atd.)