Houbová omáčka s klobásou a špagetami

větší hrst sušených hub

1 rajský protlak

3 Říčanské klobásy

1/4 litru vody

strouhaný sýr - eidam

2 kávové lžičky hořčice

1 kávová lžička Maggi

1 PL sušené bazalky

1 PL čerstvé nasekané bazalky

3 PL olivového oleje

těstoviny Tagliatelle

 

Vezmeme vodu a necháme v ní asi hodinu namáčet houby.

Klobásy nakrájíme na asi 2 cm špalíčky, které rozkrojíme.

Do kastrolu přelijeme vodu s houbami a dáme při mírné teplotě vařit.

Přidáme klobásy, protlak, hořčici a za důkladného míchání necháme vše spojit.

Dále přidáme Maggi a sušenou bazalku a opět necháme chvíli povařit.

Nakonec přidáme čerstvou bazalku a olej, promícháme a můžeme servírovat posypané sýrem, např. s těstovinami Tagliatelle, které připravíme dle návodu na obalu.