Houbová omáčka s klobásou a špagetami
větší hrst sušených hub
1 rajský protlak
3 Říčanské klobásy
1/4 litru vody
strouhaný sýr - eidam
2 kávové lžičky hořčice
1 kávová lžička Maggi
1 PL sušené bazalky
1 PL čerstvé nasekané bazalky
3 PL olivového oleje
těstoviny Tagliatelle
Vezmeme vodu a necháme v ní asi hodinu namáčet houby.
Klobásy nakrájíme na asi 2 cm špalíčky, které rozkrojíme.
Do kastrolu přelijeme vodu s houbami a dáme při mírné teplotě vařit.
Přidáme klobásy, protlak, hořčici a za důkladného míchání necháme vše spojit.
Dále přidáme Maggi a sušenou bazalku a opět necháme chvíli povařit.
Nakonec přidáme čerstvou bazalku a olej, promícháme a můžeme servírovat posypané sýrem, např. s těstovinami Tagliatelle, které připravíme dle návodu na obalu.