"Hot and Sour soup" ( palivá a kyselá polévka)


* 0,5 kg vepřového nakrájíme na nudličky.
* 6 sušených černých hub namočíme do vody a nakrájíme na nudličky, 3 Lžíce vody si schováme napak.
* I dl bambusových výhonků na proužky nakrájených.
* 1l hovězího nebo vepřového vývaru a ta voda z hub.
* Asi polovina objemu masa sojového sýra Tofu nakrájeného na kostičky.

Hot and sour směs:
2 lžíce sojovky

3 lžičky 4% octa

1 lžíce škrobu smíchaného s 6 lžicemi studené vody

1/2 lžičky pepře


Maso, houby a bambusové výhonky povaříme 30 minut ve vývaru, přidáme tofu, 5 minut povaříme. Potom přidáme směs, uvedeme do varu a přes vidličku přilijeme 2 vejce, rozšleháme aby se srazila známým způsobem na vlákna.
Polévka má být lehce pálivá, lehce nakyslá, mírně škrobovitě či skleněně zahoustlá. Podle chuti dochutíme sojovkou, eventuálně nějakým tekutým červeným pepřem.