FRANCOUZSKÝ DRESINK

  • 2 kusy žloutek
  • 40 gramů hořčice, Dijon
  • 1 špetka pepř, mletý
  • 0,25 čajové lžičky sůl
  • 1 špetka cukr
  • 30 gramů červený vinný ocet
  • 120 gramů olej
  • 200 gramů žloutky

 

Do mixovací nádoby vložte žloutky, hořčici, pepř, sůl, cukr a ocet, zavřete a zakryjte odměrkou.

Zapněte Thermomix na rychlost 4, a otvorem ve víku okolo odměrky pomalu lejte olej. Díky tomu bude olej přes odměrku pomalu kapat.

Sundejte odměrku a otvorem víka vlijte smetanu a mixujte cca 10 sek./rychlost 3.

Doporučuji k nachos, vyzkoušela jsem a výborné! Už jedině domácí, oproti kupovanému je jedinečný a fantastický!